Hoe veilig kruik gebruiken?

Een warmwaterkruik is een veilige manier om je warm te houden. Belangrijk is dat je de kruik goed gebruikt. Het gaat om hoe je de kruik vult en hem opbergt bij niet gebruiken. 

 

Kruik vullen 

Voordat je de kruik vult, zorg dat de hoes om de kruik zit. Gebruik altijd een hoes, zo is de warmwaterkruik nooit te heet voor je huid. 

Vul de kruik nooit met kokend water. De rubberen kruik kan hier zelf wel tegen. Echter is het voor je eigen veiligheid niet aan te raden. 

Gebruik maximaal water van 60 graden. Dit is ongeveer het heetste wat uit een normale keukenkraan komt. 

Vul de fles tot ongeveer twee derde met water. Zo blijft hij flexibel en vormt hij beter om je lichaam. 

 

Controleer op keurmerken

Wist je dat op elke kruik 2 keurmerken moeten zitten. Check dit altijd! Deze keurmerken zijn verplicht als je de kruik in Europa hebt gekocht. 

  • BS1970:2012. Dit is de internationale veiligheidsstandaard voor warmwaterkruiken. De kruiken zijn dan getest op dikte, vul voorschriften, dop, naadsterkte, drukproef en etikettering. Met dit keurmerk weet je zeker dat de kruik veilig is. Je kunt dit keurmerk vinden op de hals van de kruik. 


  • Jaartal. Op de hals van de kruik kun je het jaartal vinden. Hieraan kun je zien in welk jaar en maand de kruik is geproduceerd. Uit de onderstaande afbeelding kun je herleiden dat de kruik in mei 2022 is gemaakt.  

 

Wanneer je de kruik niet gebruikt

Is de winter afgelopen en ga je de kruik de komende weken niet meer gebruiken? Zorg dat je de kruik juist opbergt. 

  • Giet al het water uit de kruik 
  • Verwijder de dop 
  • Bewaar de kruik op een droge, koude en donkere plaats
  • Vermijd zonlicht

 

Wanneer je de kruik weer gaat gebruiken

Gaan de koude dagen weer starten? Vind je het weer tijd voor een warme kruik. Heerlijk! 

Controleer de rubberen kruik en de dop op beschadigingen, scheuren en lekkage. Test eerst met water of de kruik niet lekt. 

 

Kruik gebruiken voor baby?

Ga je de kruik gebruiken voor je baby? Gebruik de kruik alleen om het bed voor te verwarmen. Haal de kruik uit het bed als de baby in bed ligt. Wil je toch de kruik gebruiken wanneer de baby in bed ligt? Overleg dit eerst met een arts, kraamverzorgende of verloskundige.

Hopelijk weet je op deze manier meer over de veiligheid van kruiken. 

 

Wil je een kruik kopen waarvan je zeker weet dat hij veilig is?

Kies voor de Pasper kruik. Deze voldoet aan BS1970:2012 en is gemaakt in 2022. De Pasper kruik is extra groot en blijft daarom extra lang warm. Ook krijg je een zachte hoes erbij. Heerlijk! 

Bekijk en bestel via bol.com

Groetjes, 
Claudia

 

Terug naar blog